VOLUNTAR PENTRU CETATENIE ACTIVA

Asociatia Centrul de Suport si Formare pentru Dezvoltarea unei Societati Echitabile – CENFORM în parteneriat cu Centrul FILIA, implementeaza proiectul VOLUNTAR PENTRU CETATENIE ACTIVA. Constientizarea si exercitarea drepturilor civile finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania.Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila în valoare de 34.444,71 euro si se implementeaza în perioada 1 mai 2015 – 28 februarie 2016 (10 luni).

Proiectul are ca obiectiv atragerea a cel putin 15 voluntari si 15 membri noi care vor sustine actiunile solicitantului în vederea constientizarii membrilor societatii romanesti a drepturilor civile ce le sunt garantate prin lege si exercitarea lor în limitele si spiritul legii. Proiectul este necesar pentru constientizarea în societatea romaneasca a drepturilor civile si exercitarea lor.

Rezultate: o campanie de promovare a cetateniei active, comunitate online de 150 de voluntari diseminatori pentru campanie, 4 seminarii cu reprezentanti ai Politiei si cadrelor didactice, un ghid pentru cetatenie activa, un curs recruter de voluntari livrat catre 50 de persoane din ONG. Grupul tinta: membrii societatii romanesti. Prin proiect se vor constientiza drepturile civile la nivelul societatii si se va încuraja exercitarea lor în sensul implicarii active si prevenirii abuzurilor atat a persoanelor fizice asupra altor persoane fizice cat si a institutiilor statului asupra cetatenilor.

Pornind de la premiza ca cetatenii se afla în centrul procesului de integrare europeana, anul 2013 a fost declarat de institutiile UE „Anul european al cetatenilor”. Extrapoland, putem declara urmatoarele: cetatenii se afla în centrul procesului de democratizare si dezvoltare a unui stat, inclusiv în Romania. Proiectul de fata îsi propune sa aduca în centrul preocuparilor zilnice ale cetatenilor romani nevoia de implicare activa în societate, constientizarea si exercitarea drepturilor cetatenesti. Acest deziderat poate fi atins numai prin atragerea unui numar suficient de mare de persoane care sa devina „mesagerii” notiunii de cetatenie activa la nivelul fiecarui nivel al societatii. Astfel se vor multiplica cunostintele si se vor recunoaste beneficiile implicarii fiecaruia dintre noi în procesul de dezvoltare a Romaniei.

img

Bilantul VOLUNTARIATULUI
PENTRU CETATENIE ACTIVA

Asociatia CENFORM, în parteneriat cu Centrul FILIA, a organizat luni, 29 februarie 2016, ora 11.00 conferinta de presa „Voluntar pentru cetatenie activa” la sediul Youth Hub din Bucuresti, str. Ion Neculce nr. 74, sector 1.

Conferinta de presa a marat finalul proiectului „Voluntar pentru cetatenie activa. Constientizarea si exercitarea drepturilor civile”, proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în Romania (Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org. Pentru informatii suplimentare privind Fondul ONG în Romania, accesati www.fondong.fdsc.ro.).

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele proiectului si planurile de sustenabilitate. De asemenea, a fost lansat programul „Alegeri EDUCATE” prin care CENFORM va derula o serie de informari în 10 puncte a programelor electorale promovate de candidatii la alegerile locale din 2016.

Proiectul a avut ca obiectiv atragerea a cel putin 15 voluntari si 15 membri noi pentru sustinerea actiunilor solicitantului în vederea constientizarii membrilor societatii romanesti a drepturilor civile ce le sunt garantate prin lege si exercitarea lor în limitele si spiritul legii.

Rezultate atinse: 17 voluntari, 15 membri noi, o campanie de promovare a cetateniei active, comunitate online de 240 de voluntari diseminatori pentru campanie, 4 seminarii cu reprezentanti ai Politiei si cadrelor didactice, un ghid pentru cetatenie activa, un curs recruiter de voluntari livrat catre 52 de persoane din ONG. Grupul tinta: membrii societatii romanesti. Prin proiect s-au facut demersuri de constientizare a drepturilor civile la nivelul societatii si s-a încurajat exercitarea lor în sensul implicarii active si prevenirii abuzurilor atat a persoanelor fizice asupra altor persoane fizice cat si a institutiilor statului asupra cetatenilor.

Asociatia Centrul de Suport si Formare pentru Dezvoltarea unei Societati Echitabile – CENFORM în parteneriat cu Centrul FILIA au derulat proiectului VOLUNTAR PENTRU CETATENIE ACTIVA. Constientizarea si exercitarea drepturilor civile finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania.Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila în valoare de 34.444,71 euro si s-a implementat în perioada 1 mai 2015 – 29 februarie 2016 (10 luni).