Blog - Abordarea germană a politicii privind egalitatea de gen

rate_review Abordarea germană a politicii privind egalitatea de gen

Abordarea germană a politicii privind egalitatea de gen este evidențiată cel mai bine de o serie de modificări legislative. Tendințele arată că îngrijirea membrilor vârstnici și a bolnavilor și a copiilor devine din ce în ce mai mult o responsabilitate atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Măsurile și dispozițiile concrete privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată, cum ar fi gestionarea eficenta a timpului de muncă pe durata vieții sau un model flexibil de lucru, au contribuit la politica care reflectă nevoile tangibile în rândul angajaților fiecărui sex.

 

  • În 2015, a fost adoptată o lege privind reprezentarea egală a femeilor și bărbaților în funcții de conducere (Gesetz für die gleichberechtigte Teilhabe von Frauen und Männern an Führungspositionen), care obliga companiile cotate la bursa si cu mai mult de 2000 de angajiti sa fie reprezentate în consilile de administratie de un procent minim de 30% femei.
  • În 2017, a fost adoptată o lege privind transparența salariilor (Gesetz zur Förderung der Transparenz von Entgeltstrukturen), care urmărește să garanteze paritatea veniturilor pentru femeile și bărbații care își desfășoară activitatea in sectoare si paliere de activitate echivalentă.
  • În 2015, a fost adoptată o lege care urmăreste îmbunătățirea reconcilierii vieții familiale și profesionale (Gesetz zur besseren Vereinbarkeit von Familie, Pflege und Beruf), toți angajații au dreptul să-și reducă orele de lucru sau să-și suspende temporar îndatoririle plătite pentru a ingriji o rudă adultă cu handicap sau un copil mic.
  • În 2015, Germania a introdus alocația parentală Plus, oferind opțiuni pentru concediu flexibil pentru ambii părinți; de exemplu, perioada de timp liberă care poate fi luată poate fi dublată, dacă oricare dintre părinți revine la locul de muncă cu jumătate de normă în timpul unei perioade de concediu parental; dacă ambii părinți se întorc simultan și lucrează între 25 și 30 de ore pe săptămână, primesc Bonusul de parteneriat, care prelungește concediul parental cu până la patru luni.( sursa https://eige.europa.eu/gender-mainstreaming/good-practices/germany/work-life-balance-innovation-deutsche-telekom-ag)

keyboard_arrow_left Inapoi la articole