Blog - Ne pregătim pentru alegeri EDUCATE

rate_review Ne pregătim pentru alegeri EDUCATE

2016, an electoral. Românii își vor alege primarii și parlamentarii. Este un drept și este o obligație, ambele civice. CENFORM și FILIA prezintă astăzi „Ghidul pentru cetățenie activă” ca instrument de educație civică pentru adulți. Precum formarea profesională, educația civică trebuie să fie continuă, pe tot parcursul vieții deoarece societatea se schimbă și o dată cu ea se schimbă mecanismele sale de funcționare.

În 10 decembrie 1948, după Al Doilea Război Mondial, ADUNAREA GENERALĂ A ORGANIZAȚIEI NAȚIUNILOR UNITE a aprobat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, documentul care a enunțat drepturile și libertățile fundamentale ale omului. În Declarație se consideră esenţial ca drepturile omului să fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul să nu fie silit să recurgă, ca soluţie extremă, la revoltă împotriva tiraniei şi asupririi.

Reversul medaliei, exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, este oglinda cetățeniei active pe care autorii ghidului o prezintă astăzi în format electronic pe site-ul CENFORM. GHID CET ACTIVA - final

„Ghidul pentru cetățenie activă” a fost elaborat sub coordonarea lui Ovidiu Cioclov de Asociația Centrul de Suport și Formare pentru Dezvoltarea unei Societăți Echitabile – CENFORM în parteneriat cu Centrul FILIA în cadrul proiectului VOLUNTAR PENTRU CETĂȚENIE ACTIVĂ. Conștientizarea și exercitarea drepturilor civile finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă în valoare de 34.444,71 euro și se implementează în perioada 1 mai 2015 – 28 februarie 2016 (10 luni).

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.
Pentru informații suplimentare privind Fondul ONG în România, accesați www.fondong.fdsc.ro.


keyboard_arrow_left Inapoi la articole