Blog - Dan Neamțu Diaconu. ALEGERI EDUCATE, etapa a 4-a, 13 mai 2016

rate_review Dan Neamțu Diaconu. ALEGERI EDUCATE, etapa a 4-a, 13 mai 2016

Încheiem analiza ofertelor electorale pentru Primăria București cu ultimii 3 candidați la fotoliul de primar:

Nicușor Dan candidează din partea Uniunii Salvați Bucureștiul pentru funcția de primar al Bucureștiului.

Nicușor Dan are site-ul nicusordan.ro și pagină de Facebook. Pe nicusordan.ro poți accesa programul acestuia pentru București construit sub deviza : Orașul nostru are multe probleme și are mare nevoie de soluții. Acestea necesită doar bun-simț și voință. Este structurat pe trei etape, abordate probabil într-o evoluție cronologică a soluțiilor: In primul rând trebuie sa facem cu adevarat administrație publica in București. Al doilea pas vine pe rezolvarea problemelor reale ale Bucureștiului. A treia etapă – să punem Bucureștiul în competiția globală, să îi dăm o identitate.

Materialul nu este extrem de laborios, îmbracă mai degrabă forma unei algoritm sau structură logică.

Administrație:
1. Mecanisme de gestioanare a documentelor.
2. Transparență în cheltuirea banului public: facturile, în momentul în care sunt emise să fie puse online, contractele imediat ce sunt semnate.
3. Simplificarea administrației ȋn relatia cu cetățeanul – Primăria să îndeplinească ea rolul de intermediar ȋntre oficiile publice, nu să punem oamenii pe drumuri ȋntre fel de fel de ghișee.
4. Tot ce înseamnă informație despre București (rețele, parcări, proprietate, spații verzi, șamd) să fie pus într-un sistem informatic integrat, pentru ca, în momentul în care faci o dezvoltare urbană, să știi exact datele pe care te bazezi. Acum toate proprietățile municipalității se găsesc într-un document fizic de 7000 de pagini, pe care de fapt nimeni nu e în stare să îl citească.

Investiții:
5. Transportul ȋn comun trebuie modernizat și prioritizat, să avem benzi unice pentru autobuze și troleibuze și siguranța că acestea vin în stație atunci când scrie pe orar.
6. Să rezolvăm uriașa problemă a RADET-ului – soluția fiind refacerea sistemului de producere prin centrale mai mici astfel încât și producția să fie la nivelul tehnologiei de azi, iar distribuția pe rețele mai mici să fie mult mai eficientă.

Social:
7. Să rezolvăm problema școlilor și a grădinițelor astfel încât părinții să ȋși poată lăsa copiii dimineața când merg la serviciu și să îi ia acasă după-amiaza.
8. Să rezolvăm problemea clădirilor cu risc seismic. Lucrul acesta se poate rezolva în trei ani.

Investitii imateriale (programe / proiecte pentru educatie, cultura, timp liber, ecologie):
9. Doresc să facem atractive cartierele unde oamenii ȋși petrec o mare parte a timpului și în momentul acesta nu se întâmplă nimic.
10. Bucureștiul trebuie și poate să devină în următorii 10 ani cel mai important centru al regiunii ȋn ariile de tehnologie și industrii creative, ȋn coabitare cu universitățile și campusurile universitare. Cele două se vor potența reciproc și vor da identitate Bucureștiului, atragȃnd investitori și punȃnd capitala ȋn competiție cu marile orașe ale lumii.

 

Nicu Neamțu candidează din partea Partidului Republican. Pe pagina oficială a partidului poate fi găsită o platformă program a acestuia, grupată în cinci puncte: Eradicarea sărăciei, Infrastructura, Utilități, Sănătate și Educație, Turismul

Social:
1.Sistemul social trebuie să includă neapărat cantine cu regim special, înființarea unor sisteme cooperative prin care se pot crea locuri de muncă în domeniul curăţeniei, strângerii deşeurilor sau întreţinerii domeniului public. Vreau să creez cât mai multe colaborări cu organizațiile non-profit care, de mulţi ani, au preluat din atribuţiile sociale ale primăriei.

Investiții:
2. Priorităţile actuale ale Bucureştiului sunt finalizarea noilor magistrale de metrou, crearea unei şosele de centură şi definitivarea unui plan urbanistic pentru următorii ani.
3. Este necesar să dezvoltăm o rețea funcțională de piste pentru biciclete.
4. Gândim posibilitatea de a implementa un proiect ce are în vedere transportul gratuit urban, întrucât costurile cu asigurarea serviciilor și utilităților pentru obținerea veniturilor din vânzarea de bilete pentru acest mijloc de transport sunt sensibil egale cu suportarea de către primărie a transportului gratuit.
5. Internet wifi gratuit pe toată suprafaţa oraşului
6. Salubrizarea Dâmboviţei
7. Amenajarea de staţii de încărcare electrice pentru vehicule sau dispozitive, în cadrul unor spaţii urbane cu rol de informare turistică şi relaxare.
8. Avem pregătit un program-proiect cu RADET pentru înlocuirea treptată a reţelelor învechite, cu soluţii viabile, care încorporează energiile regenerabile şi vizează o dezvoltare sustenabilă a Bucureştiului pe termen lung.
corecte şi dotări corespunzătoare.
9. Turismul medical este deja o realitate în România, cu precădere în Bucureşti. În cele mai multe dintre cazuri, pacienţi din străinătate vin pentru tratamente şi servicii stomatologice. Ne dorim ca prin parteneriatul cu Ministerul Sănătăţii să construim un spital multifunţional performant în Bucureşti, pentru a atrage pacienţi din toate ţările şi pentru a ne păstra cadrele medicale de valoare

Investitii imateriale (programe / proiecte pentru educatie, cultura, timp liber, ecologie):
10. Primăria Generală a Capitalei va sprijini ca Bucureştiul să devină o destinaţie turistică atrăgătoare, ospitalieră și care să confere siguranță vizitatorilor.

 

Judecând după reacțiile din mediul virtual, Bogdan Diaconu, candidatul din partea Partidului Romania Unită, pare că este personajul cel mai activ, de altfel e singurul dintre candidați care s-a obosit să dea un răspuns Decalogului d-nei Gabriela Firea, ba chiar la potențat exponențial ex: Gratuitate generală a transportului public de suprafață pentru toți bucureștenii sau Propunerea de construire a 12.000 de parcări subterane și supraterane la nivelul Bucureștiului.

De pe internet poți să descarci în format PDF un program electoral amplu al acestuia intitulat Carta Capitalei Românilor.

Administrativ:
1. Voi interzice construcția mega moscheii din București. Pe perioada mandatului meu ca Primar General al Capitalei în București nu va călca picior de migrant musulman.

2. Pe durata mandatului meu ca Primar General în București nu se vor mai tăia copaci și nu se va mai distruge niciun metru pătrat de spațiu verde

3. În primul an de mandat evacuez imobilele ocupate abuziv și le redau bucureștenilor după ce salubrizăm zona

4. La doi ani de mandat inițiez chiar eu un referendum pentru propria mea demitere în care bucureștenii să decidă dacă sunt mulțumiți de activitatea mea sau dacă își doresc plecarea mea.

5. Propun și constituirea Consiliilor Consultative ale Primarului General formate din reprezentanți ai societății civile, ai corpului de experți și de elită ai orașului, ai forumului cetățenilor și ai factorilor activi ai societății ca patronate, sindicate, asociații profesionale etc.

Investiții:
6. Voi crea 12.000 de noi locuri de parcare, câte 2.000 pentru fiecare sector. Introduc în București sistemul SMS parking, taxez marii generator de trafic (supermarketuri, bănci, mall-uri etc) și pun capăt pentru totdeauna mafiei parcagiilor. Pe durata mandatului meu în București nu va mai fi picior de parcagiu sau de spălător de parbrize la colțuri de stradă!

7. Master plan energetic. Modernizarea sistemului de producere a agentului termic prin unități de cogenerare performante, din care unele pot folosi materie primă alternativă (cum ar fi gunoaiele), prin realizarea incineratorului și absorbția fondurilor europene de circa 190 de milioane de euro dedicate acestui capitol. În plus, un program coerent de modernizare a punctelor termice și de realizare de centrale de bloc și de cvartal de blocuri. Pentru scăderea facturilor propun continuarea programului de reabilitare termică a clădirilor publice și a blocurilor de locuințe din București.

8. Program municipal amplu de plantare de copaci și de creare de spații verzi pentru a ajunge la 26 mp/locuitor. Identificarea de terenuri nefolosite virane și transformarea lor în noi spații verzi și parcuri.

Social:
9. Transportul public comun de suprafaţă gratuit în Bucureşti!

Investitii imateriale (programe / proiecte pentru educatie, cultura, timp liber, ecologie)

10. Propun să pregătim Bucureștiul în modul cel mai serios pentru celebrarea acestui eveniment istoric unic, (n.r. Unirea de la 1918)

NOTĂ
Candidații la funcția de primar al Primăriei Capitalei: Bogdan Diaconu (PRU), Gabriela Firea (Alianţa PSD+UNPR), Cătălin Predoiu (PNL), Robert Turcescu (PMP), Daniel Barbu (ALDE), Nicușor Dan (USB), Iulia Gorea-Costin (PNŢCD), Mirel Amariţei (ProDemo), Niculae Neamţu (Partidul Republican), Petrică Dima (PSR), Adrian Severin (PDS), Cătălin Berenghi (independent) – Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti.


keyboard_arrow_left Inapoi la articole